vineri, 3 septembrie 2010

Emoţionantele rezultate ale unui sondaj

Sondaj în ziarul Gândul de azi, la ora 13,45:

Credeţi că, de la 1 ianuarie 2011, salariile vor reveni la nivelul de dinaintea tăierii cu 25%?
Răspunsul a 28643 de cititori (români, evident!):
DA: 59, 77%
NU: 40,23%

Iniţial mă gândisem să nu adaug nici un alt comentariu. Totuşi, nu m-am putut abţine să nu-mi amintesc că procentul românilor care cred că Soarele se învârteşte în jurul Pământului e de 42%, iar cel al românilor convinşi că oamenii au fost contemporani cu dinozaurii e de 30%.
Acum, ce să mai zici? Cantemir se minuna, acum vreo trei secole, că n-a mai auzit la vreun alt neam proverbul "Prea multă minte strică". Şi ce? Sănătoşi să fim, că ne-om descurca noi.
În plus, o fi românul cam confuz, dar la optimism nu-l întrece nimeni!

3 comentarii:

Micawber spunea...

Procentul naivilor (ca sa nu zic, de-a dreptul, al prostilor) pe care il dezvaluie acest sondaj e cutremurator.

Daca ar fi fost in jur de 50% macar as fi spus ca cine l-a votat pe Basescu in 2009 e in stare sa inghita si bazaconia cu revenirea salariilor la nivelul de dinainte. Dar asa... nu poti decat sa crezi ca daca Basescu ar candida si a treia oara s-ar realege chiar mai usor decat data trecuta :)

Ce pot sa spun decat ca bine le face cine le face.

Şerban Tomşa spunea...

Ați punctat excelent... Mi se pare că unii dintre noi, adică majoritatea, ca să mă exprin precum Farfuridi, își merită soarta...

Anton spunea...

@ Micawber şi Şerban Tomşa
Da, domnilor, aveţi perfectă dreptate. Această majoritate îşi merită soarta şi bine îi face cine îi face, dar ceilalţi - printre care mă număr şi eu - ce vină avem?