miercuri, 19 ianuarie 2011

Unul care a luat leapşa

Ei bine, eu îs ăla!
Am văzut că lumea (bună - pe bune!) face un fel de nominalizări ale celor mai faine bloguri. Nu mă omor deloc după aşa ceva, dar şi mie mi-a fost transmis acest îndemn. Ba chiar aflu că vreo câteva persoane foarte amabile m-au şi propus pentru un premiu.
Pe deasupra, aceste nominalizări mă aruncă în alte dileme. Care este cel mai bun blog economic (că la "politice" e înghesuială mare)? Dar cel mai bun blog sportiv? Sau cel mai bun blog al unui ziarist? Iar ca să pună capac la toate, cică ar trebui să nominalizez şi trei bloguri literare, dar nu oricum, ci pe categorii: critică, jurnal (!?!), creaţie.
Păi, numai la critică - literară, bănuiesc - aş face trei propuneri.
Aşadar, pentru cel mai bun blog literar (segmentul critică), toate pentru locul întâi, fără discuţie: Aberoscophttp://mihaelaursa.wordpress.com/, Ce am mai citithttp://ce-am-mai-citit.blogspot.com/ şi LITERATUR.co.AZhttp://literaturcoaz.blogspot.com/. Bine, ar mai fi şi La republique des livres, dar înţeleg că la concursul ăsta participă numai băştinaşi. La blog literar-jurnal nu ştiu ce anume se cere de fapt fiindcă toate sunt... bloguri.
Cel mai bun blog literar - segmentul creaţie: LITERATUR.co.AZhttp://literaturcoaz.blogspot.com/ şi Colivii pentru ideihttp://serbantomsa.blogspot.com/.
Ia să vedem ce mai urmează...
Blogul cu cel mai mult umor: Surorile Marxhttp://surorilemarx.wordpress.com/ - de departe!
Cel mai informat blogger: Nu ştiu ce să zic, dar Radio Erevan are blog?
Cel mai bun cititor/comentator (aş adăuga cu menţinunea specială de cititor martir): Poşta redacţieihttp://alexstefanescupostaredactiei.blogspot.com/.
Cel mai bun blog de păstrare a memoriei: Unknown Bucharesthttp://bucharestunknown.blogspot.com/.
Cel mai bun blog politic: TLÖN SOCIETYhttp://tlonsociety.blogspot.com/ - pentru sincera, poetica şi nuanţata sa lipsă de corectitudine politică.
Cel mai simpatic blogger/bloggeriţă: Biblioteca Babelhttp://bibliotecababel.wordpress.com/, capricornk13http://capricornk13.wordpress.com/ şi Karina-lumea noastrăhttp://karina-lumeanoastra.blogspot.com/http.
Cel mai bun blog de discuţii - în sensul de incitant (nu pe principiul cu cât suntem mai mulţi, cu atât suntem mai culţi): Idolii forumuluihttp://idolii.com/ şi Biblioteca Babehttp://bibliotecababel.wordpress.coml.
Cel mai activ blogger: Karina-lumea noastră//karina-lumeanoastra.blogspot.com/http..
Cel mai bun blog vizual: Bucureştii noi şi vechihttp://bucurestiinoisivechi.blogspot.com/ şi Around the worldhttp://aroundtheworldwithirina.blogspot.com/.
Cel mai bun blog de muzică: Muzică clasică, etchttp://muzica-etc.blogspot.com/ şi... TLÖN SOCIETYhttp://tlonsociety.blogspot.com/.
Blogul pasiunii: Victor Antonescu' s bloghttp://victor.tfm.ro/.
Cel mai bun pamfletar dintre bloggeri: Surorile Marxhttp://surorilemarx.wordpress.com/.
Premiul de popularitate: TLÖN SOCIETYhttp://tlonsociety.blogspot.com/.
Şi în fine, doamnelor şi domnilor, MARELE PREMIU - pentru că-mi place: Surorile Marxhttp://surorilemarx.wordpress.com/!

Cam asta e lista! Evident că am alcătuit-o doar din ce urmăresc eu. Dacă o participa şi 'mneaei, bine. Dacă nu, nu. Să fie sănătoasă!

11 comentarii:

Wilkins Micawber spunea...

Doua observatii - de forma, nu de fond, caci sunt preferintele dvs. si nu le pot contesta.

1. Blogul meu a mai fost premiat anul trecut, asa ca nu e cazul sa-l propuneti si pentru anul acesta. Nu ca n-ar fi un blog exceptional, minunat, captivant, bine informat etc., dar parca nu se face :)

2. Degeana faceti propuneri daca nu dati link la numele blogului. Sau ma rog, nu degeaba, dar utilitatea e apropiata de zero.

Anton spunea...

@Păi, am făcut link în momentul când "am depus" anunţul pe blogul destinat acestei chestiuni de doamna Lucia Verona.
Sau iar mi-oi fi greşit? Dacă da, o să mă străduiesc să îndrept, dacă oi putea.
În rest, înţeleg modestia dumneavoastră, dar eu aşa am socotit. Sunt alţii de două ori preşedinţi - unii chiar şi de trei, cu dispensă de la constituţiune -, dar premianţi pe bloguri!

Wilkins Micawber spunea...

Ma refer la linkuri AICI, la blogurile propuse. Altfel n-o sa stea nimeni sa le caute.

Karina spunea...

Multumesc pentru nominalizare!

Şerban Tomşa spunea...

Vă mulțumesc, sunt onorat...

Anonim spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Anton spunea...

@Şerban Tomşa
Nominalizarea mea este un act cât se poate de sincer şi de firesc. Desigur, în aceeaşi măsură pe cât este de subiectivă. Succes!

Karina spunea...

Scriitor Marin, unde ai disparut:(

Anton spunea...

@Karina
Pe vremuri mi se spunea elementu' Marin. Evident, elementul Marin nu era un exemplu pozitiv pentru colectiv, ba dimpotrivă. Uite că am ajuns să fiu strigat pe bloguri şi "scriitor Marin". O fi de bine sau tot de rău o fi?
P.S. Fain fes!

Karina spunea...

pai ma enerveaza disparitia ta:( tot astept alte povestiri. cand se termina iarna, iti dau fesul:) da, acu e ger in moldova:)

Anton spunea...

A, nu, mulţumesc! Eu arăt sinistru cu fes (nu că aş arăta cumva răvăşitor altfel). În plus, dincolo de generozitatea de care daţi dovadă, dumneavoastră vă stă chiar foarte bine cu el. Aşa că purtaţi-l în continauare, cu plăcere şi mândrie, mai ales în perioada asta geroasă.

În orice caz, sunt măgulit de atenţia pe care mi-o acordaţi. Deocamdată e mai greu cu povestirile fiindcă, pur şi simplu, sunt în plină sesiune. O să mă străduiesc, dar nu promit!